header made in
Rabu, 30 November 2011 @ 7:21 PTG | 0 comments


assalamualaikum and hye peeps . i'm back ! hee xD   fyi , mimie memang agak busy sekarang . 24 hour depan lappy ni . mata pun nak juling dah kot . HAHA :P
tadi mimie dah hampir siap kan blog eyra mintz . penat gilossss --'  pening tengok edit html . loyaa arh !  muahaha . code2 too memeningkan kepala +___+

btw , hari ni mimie ada buat beberapa simple header . nak ? ambil jhaa okay . tapi minta kebenaran dulu auww :) btw , rasa nya blog mimie ta boleh right click kan ? hahaha , so korang nak inbox mimie dekat facebook k .


my blog sweet like sugarr




keep silent and enjoy it




yang ini untuk fieyzza okay ? 


act , ada banyak lagi . tapi malas nak upload hehe . sesiapa yang nak tempah gitaw okay ?




mimiey


open editing blog
Sabtu, 26 November 2011 @ 12:21 PTG | 0 comments



assalamualaikum and hye peeps . nak taww ta ? sekarang kan mimie ada buka business sendiri . muahehe :)
mimie ada buka tempahan edit blog . alhamdulillah , dah ada customer . hihik , customer pertama mimie ni perempuan . dalam sehari mimie dah boleh siap kan blog dia . tudiaaaa ~ ingat kan 2-3 hari baruu siap . tapi dalam sehari dah boleh . hehe , alhamdulillah :)
don't worry lhaa . mimie akan edit blog korang macam mimie edit blog mimie sendiri . kasi lawaaaaa lhaa kan?

by the way , semalam masa dok edit2 blog ni . mimie ada texting dengan dia . tapi kebanyakan gadoh2 jhaa . biasa lhaa too :P  mimie tanya dia , cuti p mna ? haha , tapi siaaan dia kata cuti dok at kedai mak dia jha . act , restoran lhaa . so , saja nak melawak dengan dia . mimie kata bulan 12 ni mimie nak pegi johor . nak ikot jom ? then , dia tanya mimie p dengan sapa ? mimie cakap lhaa dengan family . pastu terus dia kata ta mau p . muahehe :) dia tanya mimie p sana brapa hari ? mimie pun ta taww bapa hari . tapi maybe dok dekat johor dalam 2 hari pastu teros p putrajaya umah makteh mimie . hmm , i will miss you :'/




                                                                                                                                            mimiey

Cinta dalam Hati part 1
Rabu, 23 November 2011 @ 9:24 PTG | 0 comments





Eicha berdiri di sebalik tiang , memerhati Mia dan Liya . Hatinya tiba-tiba terasa cemburu . cemburu melihat kemesraan mereka . Dahulu dia lah yang sentiasa di sisi Mia . Berjalan ke kantin bersama-sama , bersembang di taman sekolah dan bergosip bersama . Namun ditahan jua perasaan cemburu itu . Dia bukan lagi Eicha yang dahulu . Eicha sekarang hanya pemerhati kawan lamanya Mia dari jauh sahaja . Bertapa sayu nya hati Eicha selama ini . 
        Laju langkah kaki diatur menuju ke perpustakaan . Tujuan utamanya untuk menghilangkan marah di hatinya yang sebetantar tadi menguasai diri . Eicha berasa lega apabila teman barunya Emily turut berada di situ . Emily dan Eicha telah berkawan baik semenjak 3 bulan yang lalu . Emily yang dahulunya seorang yang sangat pendiam kini berubah selepas berkawan dengan Eicha . Mereka menjadi kawan baik selepas Eicha mula menegur Emily yang pada ketika itu sedang bersendirian di taman sekolah . Sejak pada hari itulah Emily menjadi pengganti Mia . 
" Hai Emily " Eicha menyapa Emily yang sedang kusyuk membaca novel dengan sengihan lebar .
  Emily membalas senyuman Eicha .
"Novel apa yang kamu baca itu " saja Eicha bertanya soalan yang agak bodoh . hihik
"Ada cinta dalam hati" balas Emily sambil tersenyum . Sengaja dijawabnya dengan nada perli sedikit . Bukannya dia tidak tahu, Eicha sekarang mula angau pada Reza pelajar tingkatan 4 .

Eicha tersenyum . Dia juga tahu ada maksud di sebalik senyuman Emily sebentar tadi . 
"I know what you are trying to say . Better you stop it Emily !"
"Saya tak cakap apa-apa pun" Emily tergelak melihat Eicha yang sedang menahan malu . 
"Hmm , awak ini Emily" Eicha bangkit. Bengang dalam hatinya . Bukannya dia marah pada Emily.Dia benci dan marah kerana rasa yang muncul dalam hatinya.
 Ya!  memang dia sudah jatuh hati pada Reza di saat pertama kali dia bertentang mata dengan pelajar baru tingkatan 4 tersebut . Tapi dia tidak mampu meluahkan perasaan itu . Dia takut jikalau dia hanya bertepuk sebelah tangan . 

"Aduh , letihnya pada hari ini . Eicha mengeluh . Pelbagai aktiviti yang dilakukannya dengan Emily pada hari ini.Aktiviti yang agak membuang masa :P
walaupun letih , dia berasa gembira kerana aktiviti yang membuang masa itu lah telah mempertemukannya dengan Reza di sekolah tadi .
"Assalamualaikum" Eicha menyapa ibunya yang sedang memasak di dapur .
"Waalaikumsalam" Balas ibunya , Puan Zila .
"Apa yang Chef Zila masak untuk santapan anak mu ini" sengaja Eicha berkata begitu . saja mahu menyakat ibunya .
"Ada-ada saja kamu ini Eicha.Hari ini ibu nak masak ayam masak merah , sayur campur dan sambal udang saja"
Eicha menelan air liur. Ayam masak merah salah satu kegemarannya.
"Boleh Eicha bantu. Tiba-tiba saja tangan terasa gatal untuk membantu ibu ni hehehe" Eicha ketawa 
"ha , soalan itulah yang ibu tunggu dari tadi . Ibu memang perlukan pertolongan dari Chef Eicha . Tolong ibu ambilkan sayur dalam peti sejuk dan basuhkannya" 
Setelah sudah memasak . Eicha terus masuk ke bilik untuk menghilangkan rasa letih.Mahu saja dia melelapkan mata.Namun terpaksa dibatalkan niatnya itu . Dia masih ingat pesan ustazahnya di sekolah . Tidur pada waktu petang harinya boleh menyebabkan otak kita lemah .
Eicha terus ke meja belajar . Niat nya sekarang adalah ..... jeng3 . Dia bukannya mahu membaca buku tapi dia mahu melayari internet di laptop kesayangannnya . nak online FACEBOOK . 

"Hehehe sweet jugak Eicha pakai baju pink ni ya !" Eicha memuji dirinya . Gambar - gambar tersebut ditangkap pada minggu lepas . Ketika Eicha dan keluarganya bercuti di Pulau Pangkor. 
Eicha juga sempat melihat gambar-gambar ketika dia berada di tingkatan 2 . Gambar-gambar itu ditangkap ketika sekolah mereka mengadakan rombongan ke Cameron Highands . Tiba-tiba hatinya terasa sayu . Eicha teringatkan Mia . Eicha melihat gambar-gambar antara dia dan Mia . Tanpa diduga air matanya mengalir .

"Eicha,turun cepat.Kita makan sama-sama."Puan Zila memanggil Eicha
"Baiklah ibu"Eicha akur.Lantas dia mengusap air matanya yang sebentar tadi gugur . Tanpa membuang masa dia terus ke dapur . Perutnya pun sudah terasa lapar. Tunggu masa untuk di isi .

tunggu sambungan yang akan datang . PLEASE like my fanpage dekat sidebar okay ? Mimiey Blogger


                                                                                                                                          mimiey

Label:


contest time sekolah dulu-dulu
Selasa, 22 November 2011 @ 11:17 PTG | 0 comments


Hye peeps and assalamualaikum :)  happy lagi ta ? semalam kan malaysia menang . puas hati mimie tadi maki dekat page yang warga indonesia buat too . memang ta tahu adab langsung diowg too ! haha , sokaaay lha . tadi ada orang tag mimie dalam 1 contest ni . err , disebabkan hari ni mimie free jew memanjang . ta taw nak buad apa . so , mimie dengan semangat berkobar-kobar lhaa join contest . harap menang lhaa . aamiinn :)



nak join ? pegi ke link ni --> contest time sekolah dulu2 
mimie tag farah , nadirah and mia


so , ini syarat2 nya :
1. jadi folower cik anisa
2. like page ini Cunsite ^_~
3. copy header cik anisa dan link kan sekali
4. mesti gambar dengan berpakaian sekolah ( pakaian suka + kokurilum lagi bagos )
5. tag pada 3 orang rakan .
6. jangan lupa tinggalkan link dekat ruangan komen
8. tarik tutup 16/12/11


olla , itu gambar waktu form 2 . erm , yang pakai baju batik too cikgu faizul . sekarang dia dah pindah . act , dya cuma cikgu practical . dia baik sangat . yang lain too , budak lelaki kelas mimie lhaa . muka blurr2 jha kot muahehe . tapi sekarang ada yang mancho dah . sampai mimie pun jatuh hati . auww ~




heee xD ini pic mimie dengan twins mimie . nama nya anis . comel kan dia ? weeeee xP
masa ni sebelum pmr . haha , kami enjoy gila time ni . macam lepas pmr dah . 





okaaay . pic ni masa lawatan ke penang . waktu ni dekat bukit bendera . kami jadi peqak gila kot dekat sana muahehe :P
memang syiook sangad waktu ni . enjoy dengan my bestfriends . dari kiri anis , aishah , mimie and fatin :)




heee xD yang ni pulok kalau ta silap masa hari kokurikulum kot . kelas mimie buka kedai jual nuget , ice blended and etc arh . walaupun ta pandai nak berniaga . tapi cuba jugak lhaa :) 
yang pakai baju KRS too zati . yang tengah mimie lhaa . baju KAPA too nabila . haha , diowg ni pendiam sket . tapi gilagila macam mimie jugak . suka kawan dengan diowg . i lapp u lha !

alamak dah cukup 4 gambar . rasa macam nak tambah lagi jewr . muahehe . so , mimie harap menang lha ! haha . ta menang pun ta apa kot . yang penting kami semua kekal berkawan insyaallah sampai bilabila :)




                                                                                                                                         mimiey

Label:


aku bangga jadi anak MALAYSIA !
@ 4:12 PTG | 0 comments



hye peeps . how your day ? err , boringg ta hari ini ? boringg kan . tapi ta apa lhaa :)
semalam dan hari ini ramai yang post pasal bola . WHOOAA ! semangad kan ?
bertapa bangga nya jadi anak malaysia daripada indonesia too . fyi , semalam kan malaysia menang bola sepak . so , ramai lha penyokong setia indonesia uh yang ta puas hati . HAHA lawak kot tengok diowg nangis 
air mata murahan lhaa weyh ! sengal gila tengok diowg buat page anti malaysia dan berbagai lhaa . err , terserlah kebodohan diowg kan ? nampak sangad ta tahu adab . goblok !  kalau dah kalah too terima jew lhaa kenyataan kan ? ta payah lhaa kata malaysia menang sebab nasib . WHOOA ! panas ni . membara ar tengok diowg kutuk malaysia . pastu , boleh pulok kata malaysia dengki dengan kejayaan negara diowang too . muahehe apesal lawak sangad taww ! ta ada makna nya  malaysia nak dengki dengan negara yang ta maju too ~ err , ngokngek . kepala senget lhaa diowg too kan ? stupidooooooo . boooo indonesia pleaseeeeeee ! ta payah nak kutuk malaysia  . belajar terima kenyataan .

  malaysia lebih bagus daripada indonesia

sooory , ter-emo pulokk -..- muahehe fyi , aku pun kena terima semua kenyataan too :'/



                                                                                                                                      mimiey

a little smile
Isnin, 21 November 2011 @ 6:04 PTG | 0 comments





hye peeps . hari ni sedih jugak . tapi chill lha beb . hidup mau happy kan ? so , tadi untuk menceriakan diri mimie sendiri . mimie banyak walling dengan kengkawan facebook mimie . perlu kew mimie senaraikan nama diowang ? err , ramai sangat . sampai ta ingat haha :)
okaay , ta apa lhaa yang penting mimie dah happy . thanks dekat kengkawan facebook . i lapp u all . muaaaah
err , sory tergedik pulok -..- 
tadi mimie ada update status dekat fb . saja lha tanya diowg . mimie nak buat novel dalam blog . err , novel yang mimie buat too dah lama ta ada sambungan . so  , ramai lhaa pulok bagi komen positif . semua nak baca. haha semangad teroosss ! so , mimie nak buat lhaa nanti . tapi ada masalah pulokk :'/ aihh !
buku too pulok menghilang kan diri . merajok kot dengan mimie . bila nak guna baruu cari kan ? teeheee
too lhaa akibat suka letak barang merata-rata . kan dah susah . ayooo ~
pening nak cari . doa kan mimie supaya dapat jumpa balik buku too ekh ?


aku terima nikah -..- ehh silap ! aku terima semua ny dengan hati terbuka lhaa weyh !


                                                                                                                                        mimiey

contest blog kiut miut tiut
Ahad, 20 November 2011 @ 8:27 PTG | 0 comments



hyee peeps :)  tadi sambil online mimie saja buka blog . yeeeaaah , dekat shoutmix ada budak hensemm ny ajak mimie join contest dya . so  , apa lagi mimie teros terjah blog dya dan folow sekali lah . ini merupakan contest pertama dya buad . dan ini juga merupakan contest ke 5 kot mimie join . muahaha . tengok still ingat tewww ~  act , mimie masok sebab tertarik dengan hadiah contest too . hehe . weyh old necklace too ! dah lama nak taww !
edit full denim pun ada jugak  
menarik kan ? so , join lhaa ! ----->  farhan 
kita kasi gempak farhan punya contest  muahehe c:

mimie tag kak tykah dan aina lokman . 
last , mimie harap boleh menang contest ny . selalu join contest , tapi ta penah menang pun . wuuu ~

adek farhan . akk tengok adek macam hensemmm jew hari ny . apa kata bagi akk menang ? muahaha soory ta payah layan  aku  --' gila sebentar . tampar pleaseeee




                                                                                                                                      mimiey 

Label:


heart sick
@ 5:56 PTG | 0 comments



hey guys , hari ny dya dah balik dari kem too . tapi entah lhaa , mimie still rasa sedih . sebab apa sedih pun ta taww lhaaa :'/
mesti dya dapat awek cun dekat sana kan ? err  , sampai hati dya :'// 
hmm , apapun mimie tetap sayaaaaaaaaang dya . dya seorang jhaa yang mimie sayang . sumpah dya seorang jhaa . # ABAIKAN
sekarang dah pukul 5.54 petang . update blog macam biasa . tengok tv . tapi rasa nya tv yang tengok mimie kot haha (:
err , okay lhaa . ta ada mood . bhai






















mimiey 

DAY 4 - the challenges
@ 5:37 PTG | 0 comments



challenge 4 - five likes and dislikes



 next challenge . five likes and five dislike :

five likes :

- i'm likes to smile .
- i'm likes to eat --' hungry !
- i'm likes to make a new friend
- i'm likes facebooking / blogging
- i'm likes to see his smile .

five dislike:

- do not likes men who smokes cigarette
- ANTI PLAYBOY .
- hate people who likes to cheat
- err , jom couple . hate this word
- .................. haha 





                                                                                                                                 mimiey ♥

Label:


DAY 3 - the challenges
Sabtu, 19 November 2011 @ 4:50 PTG | 0 comments


challenge 3 - five positives and negatives about me




five positives things about me  :

- i'm friendly
- more interest in friendship than love
- easy to trust people
- love to cook / love to eat  haha
- easy to forgive other


five  negatives things about me :

- easy to sulk / difficult to persuade
- likes to make people angry muahehe
- likes to sleep heee xP
- likes to stir people
- quicky get bored




                                                                                ♥ with love mimiey .

Label:


DAY 2 - the challenges
@ 1:07 PTG | 0 comments


challenge 2 -  Ten facts about yourself





challenges of today are 10 facts about me. want to know?

1. love to laugh 
2. love to eat so much 
3. crying easily
4. afraid of lighting and thunder
5. afraid of snakes, centipedes, cockroaches / tingling on frogs, worms, and things that make me amused laa
6. difficult to love someone
7. i'm love him arr ~
8. want to be a famous fashion designer and opened my own boutique
9. crazy in PINK okaay (:
10. i love my friends , HIM , and my family a lot .

next challenge ---> Five likes and dislikes




                                                                                 ♥ with love mimiey .

Label:


DAY 1 - the challenges
Jumaat, 18 November 2011 @ 9:54 PTG | 0 comments


challenge 1 - Post a picture of you and introduce yourself











- the name given after set foot in this world is norsyamimi bt mohd najib
- 15 years old. ya, still young . anyone jealous? okaay, please get out from here / / muahaha
- study at secondary schools a large swamp road // muahehe . merapu weyh ! act , sekolah menengah jalan paya besar .
- study in class 3 arif. The most insane class kott haha . sory guys . i love you
- very friendly with others. like to do crazy things with my friends. sometimes quiet  sometimes chaotic. sometimes gedik / / hihihi
- like the colours pink and white. interest in koko , black and purple colours . but soory PINK make me more crazy .
- love eat .
- gila cadbury weyh !
- likes to be secret with anyone
- easy sulk and difficult to persuade
- like facebook-ing . blogging
- like to smile :)
- love songs from avril lavigne, katy Pery, Colbie callait, jason miraz, kely Clarkson , demi lovato, greyson chance, and many others .
- in love with my junhyung oppa from SHINee . scandal with my taemin and kim bum . // muahaha
- fyi , i'm single and maybe not available to THEM . because i'm still waiting for someone .
- like a serious man, but capable of making me smile like this :)
- looking for a faithful guy . please someone be a loyal to me .
- have many friends that can make me smile .
- my girlprends anis , ain , reen , nabila , zaty , tikah , ecah , echa , attin , mimi , amilina . and others ~
- my boyyprends MR.N a.k.a nazmi , wan and 1 kelas aku lhaa senang .


0kaay, that's all I know about myself. heee :) wait me for the next challenges okaay ? sory , broken english






                                                                               ♥ with love mimiey .

Label:


my challenge
@ 6:05 PTG | 0 comments




tadi mimie saja blogwalking merata . singgah london pastoo teroskan perjalanan ke korea jumpa kwangmin and youngmin // muahehe . yaa , tolong jeles  . penampar pleaseeeeee
okaaay abaikan , takut korang mati tercekik kalau mimie sambong cerita tadi tewww . so , tadi ada lhaa terserampak dengan blog ny dekat jalan . muahehe // berdekatan KLCC . blog blueberry heart
 cantedd oww blog dya . weee . jemput tengok ~ 
dekat blog too , dya ada buad 1 challenge ny . macam menarik . so , mimie pun minta kebenaran nak join :)
bawah ny challenge yang dya buad kan . so , mimie pun ta taww lagi nak start bila ny . 


1. Post a picture of you and introduce yourself

2. Ten facts about yourself
3. Five positive and negatives about you
4. Five likes and dislikes
5. Your new years resolution
6. What do you look forward for next year?
7. If you were locked in a room for 24 hours with the person you don’t like, how would you pass the time?
8. Your biggest fears
9. Your hobbies
10. Favorite quote
11. Favorite animal
12. Your celebrity crushes
13. Three Favorite songs, movies, and shows
14. Someone you would want to switch lives with for one day and why?
15. Do you believe in yourself?
16. What do you want to before you die?
17. What do you see yourself in 10 years?
18. List 5 things you can’t live without
19. Write about your day yesterday
20.  Who are your heroes?
21. Create a buckle list
22. Your dream wedding
23. Five places you want to visit
24. Read the first post you see on your dash 
25. Take a picture of yourself smiling

so I need time to tell all these challenges. muahehe, these challenges are fun. from the numbers 1 through 25 are all interesting challenges for me to relate later. so wait taww ~ 


                                                                                                     ♥ with love mimiey .

Why don't I ever get sick of you !
"How can i explain this feeling ?"