\ A story to tell /
Sabtu, 28 April 2012 @ 7:39 PTG | 0 comments



Haiii,Assalamualaikumwarahmatuallahiwabarakatuh.
Finally,dapat jugak update.Bukan takda masa nak update cuma terasa agak malas nak update blog ar sekarang.Zzz . Erm,tak tau nak stori apekebenda ni.Hm,haaaa ! 
Sejak dua menjak tiga menjak bermenjak-II ni entah kenapa mimie jadi cepat terasa.Erghh,tapi benda betul bukan sengaja nak terasa tapi diorang lhaaa buad mimie terasa.agak kecil hati ini :'/ 
tapi sokey lhaaa.Nak buad camne kan? lagipun benda dah lepas.Tak mau ungkit just nak stori lhaaa siket.
You know what,kekadang mimie rasa dipinggirkan.Tapi mimie ignore je.Memang sedih tapi tak kan nak merajuk kot ken? Ergh,kebudakan lhaa pulak.Lagipun diorang kawan mimie sendiri.Nak merajuk pun jadi camner ntahh.Erm,last-II pendam je lhaaa.Pastu saja sengih sorang-II.Sumpah cam orang kurang waras masa hari Khamis too.Hahaha -_-
Tak tau nak gitau camner.Tapi memang sakit ati tahap bole masok ICU lhaa masa hari Khamis too.Hmm,sabor je.Kekadang rasa macam dah tak ada kawan.Ye lhaaa,mimie ni berguna bila diorang ada problems aje.Bila diorang ada problems pakat-II lhaaa mai kat mimie.Stori masalah diorang.Mimie pulak selalu jadi pendengar yang setia.Yeahh,cuba nak jadi kawan yang terbaik lhaaa kata kan?
Tapi alih-II bila mimie ada problems tak da sapa pun nak ambek taw.Hm,blog ni je lhaa pendengar setia probs mimie ken? I laff you my blog .
Then,bila rasa boring dan boring seterusnya boring.Mimie pun mula rajin untuk membaca buku.Jyeahh,Hahaha.Entah lhaaa sekarang rajin pulak nak study.Masa rehat pun study.Aicehh,ada perubahan secara mendadak ni.Tapi tu lhaaa tak da sapa nak bagi sokongan.Huwaaaa ;/
Siap main perli lagi.Buntut ayemm betoi lhaaa ! Memang dah mula pikir masa depan.Dah target nak dapat bape A masa SPM ni.Dan dah target nak dapat bape A masa ujian bulan 5 ni.Cuma tk tau berhasil ke tidak aje.Kalau SPM ni dapat keputusan yang elok,memang nak sambung belajar terus.Nak kejar cita-II.Tapi tu lhaaa tak pasti lagi apa yang patut dikejar nanti.Dalam kepala otak ni cuma pikir nak buka butik pakaian jaa suatu hari nanti.Sebab tu memang impian :) Cita-II? Erm,jadi cikgu pun bole.Tapi rasa teringin lhaa pulak nak jadi nurse.oke dokk? Haha.
Ape lagi ekh? Erm,tentang relationship dengan Capital AF.Semua berjalan lancar.Kekadang ada problem jugak tapi kejap aje dah settle.Slow talk aje ngan mamat ni.Dia senang di bawa berbincang.Haha.Walaupun dia kekadang menyakitkan hati tapi dia jugak penenang hati.Iya ekh? -_-
Cuma sekarang kitaorang jarang texting sebab nak focus pada exam bulan 5 ni.Yeah,tu lagi penting kankan? Lagipun masing-II nak berubah jadi lebih baik :) Nak berjaya dalam hidup.Okey,that's all i think.Sekian,Terima kasih kerana mendengar segala coretan di sini.

Trying to be the best  than before;
Mimiey

\ You got me /
Isnin, 9 April 2012 @ 7:29 PTG | 0 comments


__large 

Hello,Assalamualaikum penduduk bumi sekalian.Hari ni hari Isnin.Esok hari selasa.Hoyeee,last ada subjek BI untuk minggu ni.haha -_- entah,tersangad lhaa tak suka BI tahun ni.err,sebab cikgu yang ajar tu tak best kot?
Kehh,i don't know wat to say.tapi cem betoii ja.memang sebab cikgu yang ajar pun.Serius blurr jaa dalam kelas masa BI sekarang :|
Okey maaf,rasa cem lari tajuk jaaa.hee,syok sangad dok bergosip.blalabla -_-
Err,act post ni ditujukan khas buat Capital AF.Dia tak pernah tau kot Mimie ada blog and tak pernah baca kot semua isi-II dalam blog no.So,hari ni Mimie post untuk dia.Hmm,pandai-II lhaa baca eh.

9/4/2012.

P/s ; sekali aku sayang kan seseorang tu.aku tak akan sia-II kan dia.yeah,memang aku ni menyakitkan hati.tapi aku tak pernah ada niat nak maen kan hati orang yang aku sayang.hmm,ni bukan janji.tapi ni memang cara aku.

Capital Af,aku sayang hang lhaaaaa BongokS.Bole pecaya tak? err,memang aku ada ramai kawan lelaki.tapi semua tu kawan.KAWAN TETAP KAWAN.hm,kenapa nak pertikai kan lagi hal nii? Mr.W? kay,dulu aku memang suka dia.sebab dia ada ciri-II laki yang aku suka.tapi aku takut nak berharap.aku tak nak bina harapan.aku takut dihampakan.and that why aku boleh terima hang Capital Af oiiii.


Kalau masa dapat diputarkan balik memang aku nak sangad ke tahun 2011.Yeah,tahun yang aku masih dapat tengok Mr.w.hm,tapi aku tak boleh buad.lagipun aku dah mula suka kan tahun 2012 ni.Tahun 2012 yang menemukan aku dengan hang,Capital Af oii.Seriously,aku sayang hang lhaaa.Walauapapun yang aku buad,aku tetap sayang hang.Sebab? hm,sebab hang penyabar.Hang layan aja karenah aku ni.Hang tak pernah nak marah-II aku cem Ex-II aku yang before ni.Hang selalu tegur kesalahan aku.And yang paling penting hang tegur aku suruh tutup aurat betul-II.Yeah,memang aku suka cara cemtu.
Hang sweet.Hang cakap dengan aku dengan nada suara yang rendah aje.Sampai kekadang aku yang tak dengar.err,kekadang aku pekak kejap -_-
Eh,ada lagi? tak bole nak puji-II lebih.Nanty perasan lebih lak ken? xP

Cuma tadi hang ada sakit kan hati aku.Erm,waktu tu aku diam aje.Malas nak begadoh dekat sekolah.

Capital Af; kalau ada mana-II pempuan mintak nombor hang.hm,terserah laaa hang nak bagi ke tak eh.Aku malas nak larang apa-II dah.Apa yang aku larang selama ni orang kata aku konkong hang ken? hmm,that why aku kata aku dah MALAS.Bukan aku tak sayang,cuma kata orang.


"Kalau kita sayang kan orang tu,kita tak akan sakitkan hati dia.Walaupun orang tu penah sakit kan hati kita"

betol eh ? 
Okaaaaaaay,tamat sudah.Sekian Terima Kasih .
Eh,maaf kalau bahasa kasar ekh?  
                                                                                                           I Got Your LOVE;Mimiey


\i'm care about you/
Sabtu, 7 April 2012 @ 7:07 PTG | 0 comments


Tumblr_llpz8s3ixo1qbdhbyo1_500_large

Haiiiiiiiiiiiiii,assalamualaikumwarahmatuallahiwabarakatuh.
rinduu tak? # cehh,asyik-II soalan ni ja ken ? -_- kay,tadi hujan seyh.Ya Allah,ketakutan gila bakhiaaaang tadii.seriously,memang mimie takut dengan guruh-II bagai nii tambah-II bila ada kilat.Hwaaaa :'|
tkpe,baru nak pinjam tisu kan jiran sebelah tadi pehtuu hujan dah behenti#kay tipu.

homework ada ke idokk? heeeee,ekcekeli tktau.sumpah tak ingat.tapi kan rasa-II nya tak adoo.sebab masa hari khamis tu hari Lepakingg sedunia.#maaf tipu lagi.ehh,tapi memang Lepaking bagaii pun.cikgu sume busy habiss -_-

kay,tkpe lhaaaaaaaaaaaa . hm,ni satu pasal.Af ni agak-II dah lama kot hidup?#err,wajiaqq gila ayat.
dah orang tanya tk mau jawab.herhh ! ni yang membuat kan gunung berapi nak meletus nii.hwaaa:|
pehtuu mula lhaa satgi nak gadoh.kayy sukaaaaa xD

Lelaki ni memang susah bebeno nak paham ken?grr,bila kita nasihat.diorang kata kita ni membebel.bila kita larang,diorang kata kita ni mengonkong.entah,tk paham =='
tapi satu jaa lelaki kena tauu.wajib ar ambek tau ! perempuan memang suka marah lelaki buad itu ini.tapi dalam hati dia tetap sayaaaaaaang.tetap cinta.# weKk .macan lagu Rossa tuu.lebih kurang lagu nii lhaaa Aku tetap cintaaaaaaaaa. sekian terima kasih *tepuk tangan* haha,memang ngek.

selama couple dengan si Af ni memang banyak berubah kott.jadi betambah rajen agaknya?#LOL!
mimie ada misi yang penting.misi tu dah start dari bulan 3 yang lepas lagi,tapi belum success.
misi apakah? teheeee,nak bagi Af berhenti merokok.kay,gila tension nak nasihat dia nii.bagai mencurah kan air di daun keladi aje.bila mimie buad perangai dia mula lhaa nak peras ugut.haha -,- kejam.
apa lah yang hebat sangad Encik Rokok ni? nak kata hensemm.err,hudoh aje.nak kata ohsemm.dapat penyakit hadoo lhaa.nak kata penyeri hidup?buad masa ni seri lhaa,nanti dapat laa padah nya.ohh Encik Rokok bole tolong jangan ada dalam hidup Af lagi tak? atau dalam bahasa kasarnya # bole tolong blah tak?
okey,terima kasih Y_Y
scar of heart

\ my life is suck /
Khamis, 5 April 2012 @ 8:09 PTG | 0 comments


Tumblr_m1w1iqbmsu1qgnk23o1_500_large

haiii,assalamualaikum.rindu pulak nak update blog.tehee xD setelah sekian lama tak ber-stori mori kat blog nii.hari nii I'M BACK. Hoyee .__. so,hari nii wa manyak sedih ouu.hati wa manyak rasa sakit ouu.wa rasa amat sedih ouu ==' and why? err,tak tau lhaa sapa yang patut dipersalahkan.tapi takpa lhaa mimie storrii jugak.kay lagu nii cita dia.pagi yang indah lagi damai tadi bertukar jadi tak best ! waaaa,Af tak mai sekolah beb.sedih kott.oke tu tkpaa.then,ada lhaa seorang insan ni buad mimie nangis tadi.hmm,bukan salah dia pun KOTT? dia kata mimie ni selalu konkong Af\betol ke ejaan ni/ whatever it is pekataan tu memang menyakitkan.Fyi,mimie bukan nak konkong dia.tapi mimie nak dia berubah sikit demi sedikit.dah lhaa "insan" tu cakap macam nak marah-II mimie.gilerr ! sumpah tekejod gila babun tadii.sakit hati bagai nak rak kott.
wehh,aku buad semua ni untuk kebaikan dia.dia pun selalu konkong aku.tapi aku watlek wat peace jaaa.hmm,LELAKI Oh LELAKI ! segala yang "insan" tu cakap tadi seolah menghina mimie.sedih kot wehh.aku nak buad baik tapi dipandang serong.kay fine,sekarang aku tak mau ambek tau dah pasal Af.puas hati kot noh ampa dua ? keja pakat dua jaa =='
Tumblr_m1cyk8zqvi1r5i6h8o1_500_large

  masa mimie nangis tu ada orang tengok.grr,maluu gila T_T  camne lhaa bole tak perasan tau ! tapi takpe    lhaaa sekarang benda dah settel.and mimie dah ambek keputusan tak mau larang apa2 sekalipun yang Af nak buad.biar lhaa dia nak hisap rokok bukan aku yang nak sakit nanti ! haha,kay kejam.amekaww ! ayat power aku bagii.nak sangad kenn ? xD
tapi sorii ar hati wa memang dah sakit.wa buad semua ni untuk dia berubah.wa nak dia jadi orang yang berguna.kay,tolong gelak.ayat cannot go laa xP  act,wa nak result SPM dia elok nanti.wa nak dia dengan wa sambung belajar sama-II nanti.sama-II berjaya ! xD tu yang wa nak !

okey lhaa,nak sambung baca novel.entah kenapa ayat berterabur gila nii.kalau pening baca sila makan panadol oke ? ada pelbagai penggunaan bahasa di sini. sekian terima kasih :)


Scar of heart Xoxo

Why don't I ever get sick of you !
"How can i explain this feeling ?"