Isnin, 10 Jun 2013 @ 11:12 PTG | 0 comments


Assalamualaikum , 

Hai blog . Alhamdulillah bisnes semakin berkembang walaupun baru sikit-sikit . Tapi at least , aku belajar juga cara berdikari :)

Dear blog , 
Semua orang ada masalah . Aku pun ada masalah sendiri . Tapi tak reti nak cerita . Everything complicated .
Aku cuba tak nak di-cop mengokong dia . Ye lah , 24 jam selalu dengan dia . 24 jam berkepit dengan dia . Dia pun tk da masa dengan kawan2 dia .
Ya Allah , susahnya aku nak jelaskan . Selama ni pendam je . Pendam , nangis , pendam , nangis .
Bukan nak mengadu , tapi sedih sangat . Seolah aku tk ada perasan . Hm , ya Allah sedihnyaa .



Kenapa dia tak nampak apa yang aku cuba buat untuk dia . Kenapa dia nampak saja kelemahan aku , kesalahan aku ? 
Sedihnya ya Allah .

Dia kata , dia tak hairan kalau tak ada aku . Hm , memang . Aku tau :')
Selama ni dia tak penah cari aku kalau putus , dia buat tak tau aje . Aku yang cari dia , jatuhkan maruah aku sebab nak kasih sayang dia . Memang malu , tapi sebab sayang .

Ni ke jalan terbaik ? Aku tak sanggup putus dengan dia . Tapi dia tak bahagia dengan aku . Dia dah lama buang aku , aku je tak sedar diri . Aku tak sanggup putus dengan dia lama-lama . Tapi ni yang dia nak .
Kawan2 selalu kata , aku ni macam syok sendiri je . Siap kata Aflah macam tk mau dekat aku . Hm ya lah , aku ni pelik , tak cantik . Sapa yang nak ? Tapi aku yakin kan hati aku . Aku percaya Aflah sayang aku . Tapi sekarang , jelas Aflah tak sayang aku :'(

Be strong . Semua orang ada masalah yang bezanya cara kita selesaikan masalah . Be strong !

Aku ni memang senang dipijak kan ? Entah kenapa , certain orang aku tak suka melawan . Senang nya aku dipijak . Sabar itu indah :')

                                                                      Be strong .

                                                                                                                                       Miey-Lah

The Only Hope
Sabtu, 8 Jun 2013 @ 1:54 PG | 0 comments


(100 +) rosa | Tumblr

It's about hope . Ya hope . Aku bukan budak yang pandai , bukan genius tapi aku berusaha nak capai impian aku . And aku harap , aku tabah bila orang lain cuba jatuhkan aku . Bukan senang nak jadi senang , bukan susah nak jadi susah . Ya , paham kan ? HOPE . 

You know what ?
Selama ni aku selalu fikir kebahagiaan orang-orang yang aku sayang . Hm , aku utamakan mereka . Tapi , aku melukakan hati aku sendiri . Susah nak terangkan . Konon nak jadi penyelamat keadaan , haha . Tapi itu lah , bila kita senang orang berkerumun je . Bila susah , ya .. Hm , ciput sehh .

Mr.A ,
Dari hari mula aku kenal dia . Aku yakin dia untuk aku . Entah kenapa , ke aku yang feeling teruk eh ?
Ini bukan rekaan . Bukan novel . Bukan drama . Bukan sinetron .
Masa first aku kenal rapat dengan dia , aku tau dia orang yang bertanggungjawab . Ya , tekaan aku tepat !
Ni lah ciri-ciri lelaki yang aku nak sangat . Yaa , bila dah bertanggungjawab aku yakin dia bole jaga aku nanti . Dan memang aku sayang dia sangat . Macam ada chemistry . IDK .

Mr.A , 
It's only a hope . 
Dia tahu impian aku nak buka butik . And aku nak cari duit sendiri . Aku tak suka minta dekat parents aku .
Tapi , ...
Aku betul-betul nak dia sokong apa yang aku buat . Aku tak penah abaikan dia . 100% aku sayang dia .
Dia , P.A aku . Tapi dia tak suka apa yang aku buat sekarang .
Bisnes Online ? 
Nama pun Online . So , aku perlu Online nak cari customer . Customer aku semua perempuan . Tak penah pulak ada customer lelaki . 

Ya Allah ,
Banyaknya dugaan yang kau beri . 
Kau eratkan lah hubungan kami . 
Jika dia ternyata jodoh aku suatu hari nanti , 
izinkan lah aku memberi kebahagiaan dalam hidup dia .
Jika dia bukan milikku , 
Jangan lah kau biarkan kami saling menyakiti .

Dulu , aku sunyi sebab dia selalu abaikan aku . Setiap hari aku nangis . Tkda tempat aku nak mengadu .
Bila aku sedih , aku nak cerita dekat dia . Dia busy , aku merayu dekat dia hampir setiap hari . Punyalah nak kasih sayang dia . Tapi , aku janji tak nak benda yang sama jadi dekat dia . Tak penah pulak aku abaikan dia . Ke aku yang tak perasan ? Setiap orang ada kelemahan :')

Bila dia sakit . Aku nak sangat jaga dia . Hm , kenangan . Dulu , ingat lagi ! Masa dia demam , aku tak tido langsung . Dengar suara dia terus terjaga . Al maklumlah , buat loudspeaker . Memang tak tido . Tak sampai hati nak biarkan dia . 

Dulu ,
Bila aku tunjuk link baju . Then , aku suruh dia pilih . Mesti dia pilihkan untuk aku . 
Sekarang ,
Bila aku tunjuk . Dia kata tk da masa . Hm , sedih . Setiap kali dia kata macam tu air mata jatuh je .
Sedih bila dia guna ayat tu .

Tapi , aku okay :)
Aku sayang dia . Aku sayang relay ni . Dia lelaki paling lama aku couple , aku sayang , aku jatuh hati !
Aku cuba mengalah . Biar dia menang . Buat apa kita menang kalau ada hati lain terluka ?


Aku cuma berharap one day , dia paham impian aku . Businesswomen berjaya maybe ?
Insyaallah . 
Aku sayang sayang aku . Hihi . Why ? Itu harta saya . I love him :)
Ya Allah ,
Please make him mine .


The Only Hope ; syamimi


                                                                                                               Miey-Lah

The Sad Birthday .
Rabu, 5 Jun 2013 @ 11:34 PTG | 0 comments


Hi Assalamualaikum ,

Hi blog . Semalam birthday aku . Eh birthday aku ke ?

Allah selamat kan saya ,
Allah selamat kan saya ,
Allah selamatkan Norsyamimi ,
Allah selamatkan saya . Hehe :D

Nyanyi untuk diri sendiri sebab tak ada sapa nak nyanyikan . Seperti tahun lepas , birthday date tahun ni lebih teruk dari tahun lepas . Memang sedih sangat tapi i'm okay saya sudah besar .
You know what , family aku seorang pun tak ingat 4/6/2013 tu birthday aku yang ke - 17 . Memang tak penting tapi terasa lah kan ? Bila birthday ahli family yang lain mesti keluar makan tapi bila aku ? Hm tak . Tahun lepas pun sama . Siapa yang tak sedih ? Dan yang paling sedih , aku tak da tempat nak mengadu .
Sememangnya sedih ! Hahaha :'D
Teringin nak ada orang buat SUPRISED . Selalu bagi SUPRISED dekat orang tapi diri sendiri tak pernah merasa . Hahaha .
Hm , baju raya . Tahun ni nak sangat bagi sama warna dengan Aflah . Tapi dia macam tak nak je . Tak tau lah . Ada 2 -3 kali suruh dia pilih baju dekat aku . Tapi dia tak nak jugak . Tak da masa . Hm , sedih oo . Tapi tabah k tabah . Haha . Tahun ni konfius nak baju warna apa . I like red tapi mesti ah orang kata "merah nya makngah" Eeeee ! Malu la nanti . Nak biru . Royal Blue tapi hmm , badan i kecik . Macam tak cantik pulak . Tapi warna biru terang cantik meyh . Nak kuning tapi hmm . Pink ? Dah banyak baju warna pink .


Mr. A ? Hm , dia tak sihat . Masa dia dekat Kelantan , em aku rindu sangat . Bila aku nak col dia , memang selalunya line digi tkda . Ya , dekat rumah aku liputan digi tkda . Yang ada celcom dan maxix . Kalau ada line pun ciput ja tu pun memang kena tunggu berjam-jam . Sampai ada hari tu , entah macam mana aku tido dekat meja sambil duduk . Nasib baik meja tk pecah . Hihi . Masa tu tengah cari line nak col Aflah . Tapi line macam -..-

Aflah tak percaya yang line digi tak da . Hm , entah laa . Tak tau lah macam mana nak terangkan dah . Semalam masa col dia , aku nak cerita kat dia semua yang sedih ni . Tapi dia macam tak suka . So , tak jadi lah . Terasa jugak tapi takpa lah maybe dia ngantuk masa tu .

Hari ni ? 5/6/2013 .
Birthday Intan . So Hepi Birthday to you dear . Dah wish tadi dekat dia :)

Hari ni lagi teruk . Entah kenapa aku selalu jadi mangsa . Asal muka aku ja , mesti ada yang tak kena .
Hari ni nangis jugak . Masa menaip ni sebak lagi . Nak cerita keadaan , aku tak reti ah .
Tapiii , ............................................................................
Orang tengok muka aku macam happy selalu je kan ? Tapi diorang tak tahu apa sebenarnya .

Aku cuba cari duit sendiri sebab tak nak menyusahkan parents aku . Tapi tak semua paham keadaan aku .
Duit yang aku dapat aku tak guna pun . Aku guna beli barang untuk orang lain . Untuk aku ? Sekali ja aku beli baju untuk diri sendiri . Tu pun RM19 ja . Teringin nak beli satu dress ni . Memang cantik macam Princess . Suka sangat ! Tapi harga RM50 . Sayang sangat nak guna duit nak beli tapi teringin :'/

Now , aku tengah usaha buat bisnes online . Hm walaupun tk da sapa bagi sokongan . Tapi ni minat aku .
1/7 dari rezeki kita datang dari Perniagaan . Ok , serius memang untung walaupun sikit . Tapi kata orang , sikit-sikit lama2 jadi bukit :D

Untuk Sad Story tadi . Memang malas nak ingat dah . Mr.A sekarang suka marah2 . Sedih jugak tapi tkpa marah bersebab . Tapi kekadang tak bersebab . Haha .
Lepas SPM maybe tak keja kat luar dia tak bagi . Online bussiness je lah . Tu pun mesti dia bising . Tu lah sayang kitew . Haha :D



                                                                                                                                               Miey-Lah

Why don't I ever get sick of you !
"How can i explain this feeling ?"