The Only Hope
Sabtu, 8 Jun 2013 @ 1:54 PG | 0 comments


(100 +) rosa | Tumblr

It's about hope . Ya hope . Aku bukan budak yang pandai , bukan genius tapi aku berusaha nak capai impian aku . And aku harap , aku tabah bila orang lain cuba jatuhkan aku . Bukan senang nak jadi senang , bukan susah nak jadi susah . Ya , paham kan ? HOPE . 

You know what ?
Selama ni aku selalu fikir kebahagiaan orang-orang yang aku sayang . Hm , aku utamakan mereka . Tapi , aku melukakan hati aku sendiri . Susah nak terangkan . Konon nak jadi penyelamat keadaan , haha . Tapi itu lah , bila kita senang orang berkerumun je . Bila susah , ya .. Hm , ciput sehh .

Mr.A ,
Dari hari mula aku kenal dia . Aku yakin dia untuk aku . Entah kenapa , ke aku yang feeling teruk eh ?
Ini bukan rekaan . Bukan novel . Bukan drama . Bukan sinetron .
Masa first aku kenal rapat dengan dia , aku tau dia orang yang bertanggungjawab . Ya , tekaan aku tepat !
Ni lah ciri-ciri lelaki yang aku nak sangat . Yaa , bila dah bertanggungjawab aku yakin dia bole jaga aku nanti . Dan memang aku sayang dia sangat . Macam ada chemistry . IDK .

Mr.A , 
It's only a hope . 
Dia tahu impian aku nak buka butik . And aku nak cari duit sendiri . Aku tak suka minta dekat parents aku .
Tapi , ...
Aku betul-betul nak dia sokong apa yang aku buat . Aku tak penah abaikan dia . 100% aku sayang dia .
Dia , P.A aku . Tapi dia tak suka apa yang aku buat sekarang .
Bisnes Online ? 
Nama pun Online . So , aku perlu Online nak cari customer . Customer aku semua perempuan . Tak penah pulak ada customer lelaki . 

Ya Allah ,
Banyaknya dugaan yang kau beri . 
Kau eratkan lah hubungan kami . 
Jika dia ternyata jodoh aku suatu hari nanti , 
izinkan lah aku memberi kebahagiaan dalam hidup dia .
Jika dia bukan milikku , 
Jangan lah kau biarkan kami saling menyakiti .

Dulu , aku sunyi sebab dia selalu abaikan aku . Setiap hari aku nangis . Tkda tempat aku nak mengadu .
Bila aku sedih , aku nak cerita dekat dia . Dia busy , aku merayu dekat dia hampir setiap hari . Punyalah nak kasih sayang dia . Tapi , aku janji tak nak benda yang sama jadi dekat dia . Tak penah pulak aku abaikan dia . Ke aku yang tak perasan ? Setiap orang ada kelemahan :')

Bila dia sakit . Aku nak sangat jaga dia . Hm , kenangan . Dulu , ingat lagi ! Masa dia demam , aku tak tido langsung . Dengar suara dia terus terjaga . Al maklumlah , buat loudspeaker . Memang tak tido . Tak sampai hati nak biarkan dia . 

Dulu ,
Bila aku tunjuk link baju . Then , aku suruh dia pilih . Mesti dia pilihkan untuk aku . 
Sekarang ,
Bila aku tunjuk . Dia kata tk da masa . Hm , sedih . Setiap kali dia kata macam tu air mata jatuh je .
Sedih bila dia guna ayat tu .

Tapi , aku okay :)
Aku sayang dia . Aku sayang relay ni . Dia lelaki paling lama aku couple , aku sayang , aku jatuh hati !
Aku cuba mengalah . Biar dia menang . Buat apa kita menang kalau ada hati lain terluka ?


Aku cuma berharap one day , dia paham impian aku . Businesswomen berjaya maybe ?
Insyaallah . 
Aku sayang sayang aku . Hihi . Why ? Itu harta saya . I love him :)
Ya Allah ,
Please make him mine .


The Only Hope ; syamimi


                                                                                                               Miey-Lah

Why don't I ever get sick of you !
"How can i explain this feeling ?"