aku terasa weyh !
Sabtu, 10 Disember 2011 @ 1:39 PG | 0 comments



Tumblr
Pinger - strona 79 - świetni ludzie

impian mimie

heyy fellas , assalamualaikum babeh :)  whywhywhy mimie tak boleh tido ni ? orang lain dah tido mimie masih update blog kankan ? errr ~
nak tahu ta ? actually mimie ada satu impian . apakah ? hm , mimie nak jadi pereka fesyen dan yang paling utama mimie nak buka butik pakaian sendiri . Jyeahh , itu impian mimie dari darjah 4 lagi . percaya tak ?
tak percaya ? so what derr ! haha xP mimie ingat lagi waktu darjah 4 , mimie dengan shaliza 1 kelas waktu too . kitaorang rapat sangat . bestfriend kot masa too :)  kami selalu lukis baju dalam kelas . ada satu hari too,ustazah salfalaili kot ganti kelas kitaorang . then dia cakap boleh buat kerja masing2 . tapi jangan buat bising je . so , apa lagi mimie dengan shaliza lukis baju lhaa . fyi , shaliza ni kan pandai sangat melukis . pastu kan , ustazah salfalaili lalu dekat meja kitaorang . pastu, dia nampak kami lukis . perghh ! nak tauu dia cakap apa ? kalau tak silap mimie . dia cakap kalau nak kawin nanti boleh lhaa tempah baju dekat mimie dengan shaliza . ya allah , malu nya ceq waktu too ! haha xD
itu lah impian mimie dari dulu lagii , hoho entah lhaa tercapai ke tak . selalu sangat berangan kankankan mimie ni ? kasi penampor siket budak ni



Fotografije korisnika Iva Hercog ヅ - Zidne fotografije
Photographie.

bad luck ?


one more nak gitauu , mimie ni cepat terasa . memang cepat terasa gila babunnn ~
penah dalam kelas , waktu too mimie terlupa nak bawak buku teks . lepas tu , kongsi lhaa dengan kawan sebelah mimie ni . then , cikgu tauu mimie tak bawak buku . apa lagi , dia marah mimie lhaa ! dia cakap mimie selalu tak beri perhatian dalam kelas . perghh terbaiik betul ! dia tambah lagi , dia cakap mimie selalu bersembang . ni lagi panasss . mimie tak penah sembang pun masa cikgu too mengajar . huh ~ kawan mimie yang sembang . tapi mimie yang kena . dah lhaa cakap mimie selalu tak bawa buku , pastu selalu kongsi dengan kawan . sedih gilaa ! padahal kan , first time mimie tak bawa buku too . kawan mimie yang selalu tak bawa buku then dia  nak kongsi buku dengan mimie . tapi alih2 , mimie yang kena cop tak bawa buku . alahaii nasibb lah kauu kan ?
lepas je , cikgu too keluar kelas . serius mimie nangis terus . memang tensyen gilaa ! dekat rumah pun macam ni , dekat sekolah pun macam ni . kenapa benda yang mimie tak buat tapi mimie yang jadi mangsa ? whywhywhy haa ?!


:))
True Friend picture on VisualizeUs

friendship


i miss my friends :'/
dear friends , dulu kita sentiasa bersama kankan ? kita selalu texting kankan ? kita selalu buat lawak bodoh kankan? kita selalu luangkan masa bersama kankan ?
dear my twins , dulu aku yang kau cari bila kau sedih . dulu kau yang aku cari bila aku sedih . dulu aku yang selalu cuba nak gembira kan kau . dulu kau yang selalu cuba nak gembira kan aku . dulu bila aku call kau mesti je dengar kau gelak . dulu bila kau call aku mesti ada je yang aku buat kau gelak . dulu kita selalu ke kantin sama-sama . dulu kita selalu makan sama-sama dekat kantin kankankankan ?
dear my chingu , dulu kau selalu minta tolong dekat aku . even aku busy macam mana sekalipun , aku akan cuba tolong kau . dulu , setiap kali kau online . kau mesti tegur aku kankan ?
dear my sweety , dulu bila kau sedih kau mesti cerita dekat aku . dulu bila kau rasa kecik hati dengan sesapa kau mesti gitauu aku . dulu bila kau rasa tak puas hati kau mesti cari aku kankan ?

malang sekali too semua dulu . some of my friends sudah bercouple and busy dengan pasangan masing2 . kekadang kawan pun dah tak penting . eh , soryy mimie tak jeless pun . langsung tak ! sebab mimie tak teringin nak coupel buat masa ni . tak ada MOOD nak layan jiwang dahh  .
sedihh and kecik hati , bila kawan mimie sanggup tak antar mesej dekat mimie sebab nak save kerdit . huh, korang aku tak penah save kerdit semata-mata nak simpan untuk mesej dengan balak . penah dulu , waktu ada kelas arab too . ustazah nak cancel . ingat tak sapa yang bagi tauu dekat korang ? aku kan ?
aku hantar semua mesej dekat budak perempuan kelas kita .ada yang sampai 3 kali aku hantar mesej sebab dapat info yang betul lambat . kerdit aku habiss banyak weyh ! aku pakai maxis , kawan2 yang lain ada jugak yang pakai celcom . penah ke korang terfikir ?

ouhh , mimie bukan nak berlagak baik . tapi memang betul2 terasa gilaa arhh :'/
mimie minta maaf kalau ada yang terasa , tapi mimie lagi terasa gilaa . i'm just emosional siket pagipagi ni
apapun  nak cakap i miss my friends very much !



mimiey

me watch Full House again
Jumaat, 9 Disember 2011 @ 6:19 PTG | 0 comments


Sefty Rizki Rihandini: Sorry, it's about love anymore...

hello fellas , assalamualaikum . jawab tauuu !
sekarang kan , sekarang kan pfffft apesal aku gagap ? ehh , mana ada gagap kankan ? muahehe
oke lhaa , sekarang mimie tengah layan cerita FULL HOUSE . tahuu ta ? alorrr , cerita korea too . dah lama dah cerita ni , saja nak tengok balik sebab syiooooook ! :P
suka kot dekat hero too Young Jae . handsome kot ? haha xD 
dalam cerita full house , dia ni kekadang penyayang kekadang ambil berat dan kekadang menyakitkan hati jugak . siaan Ji Eun tauu ! tapi , sumpah syok cita ni :)
i loiiiiike ~
tapi mimie cukup ta suka nenek dia too , eeeuuuwww :3 gedik nak mamposs ! haha xD
lagi 1 yang perempun nama apa ntahh dah lupa . yang suka dekat min hyuk dan Young Jae too . errgghh , i don't like her lhaa # berlakon jhaa oiyyhh
yang kawan Ji Eun too lagi lhaa . masyaallah jahat ya rabbi ! ada ke kawan macam too ?
tembak kang diorang too ! suka suki diorang je masuk rumah Young Jae . # over nya aku kankan?
mentang2 diorang dah kawin . ada kena mengena ke ?
yang laki dia , perasan jhaa tauu . suka berlagak kayaa !
yang bini dia pulok -..- manja pluss gedik terlebih . opps terlebih sudaaa xP
oke lha darl . mauu sambung itu cerita bagi habiss . nanti mimie update lain nahh :)
BHAIIIIIIIIIIIIII .


mimiey

K-POP ?
Khamis, 8 Disember 2011 @ 2:55 PTG | 0 comments



I LIKE K-POP NOT LOVE K-POP

hye fellas . assalamualaikum :)
jawab jangan ta jawab nah ! okaaay first of all , mimie nak minta maaf kalau post ni ada buat korang terasa oke ? ni cuma pendapat mimie saja . seperti yang semua orang dah tahu , ada 1 penganiayaan *betul ke kuu eja ni* berlaku . semua ini berkaitan dengan K-POP dan blogg jugak . YEAAAH , i'm know K-POP sekarang dah menjadi kegilaan orang ramai . termasuk lhaa mimie jugak hihik . oke , memang lhaa kan artis2 korea ni semua comel2 handsome belaka . sebab itu lhaa banyak yang minat kankankan ?
tapi disebabkan 1 post dekat blog ni , post berkenan pulak berkaitan dengan  K-POP HATERS . ramai lhaa yang komen macam2 dekat blog too . ada yang mengugut bagai lhaa , maki ayat power2 punya pun ada . komen2 tersebut mencecah 1000 lebih . FUHH ! power betul K-POP lovers ni kankankan ? 
fyi , blog too bukan adik Amira too yang buat . dia dianiaya . sapa ntahh yang buat blog too then buat post pasal anti K-POP ni . tapi ta pasal2 adik Amira too yang kena . Siann doe dekat dia . 
seriously , disebabkan K-POP ni ramai yang buat macam-macam . boleh berpecah belah nanti kan ?
okay fine , kita semua ada hak minat apa2 jaa . tapi berpada-pada lhaa . disebabkan 1 post too korang komen macam-macam . sekarang kan dah timbul masa , sapa yang komen bukan-bukan dekat blog too pun akan diambil tindakan . memang patut lah ambil tindakan kot ? sebab ada yang macam ugut nak bunuh pun ada ~ 
listen here, kenapa perlu maki-maki orang kalau dia ta suka K-POP ? why ha ? 
ce tengok sekarang , kalau dekat facebook or blogg letak gambar yang cium2 bagai ~ peluk laki perempuan , macam2 lagi lahh . kenapa korang ta maki ? padahal benda too yang paling salah and haram teross kankan ? 
kalau dekat facebook letak gambar yang ntahh apa-2 lagi . konon sweet lhaa sangat . beratus-ratus orang like.ta paham betol dengan keadaaan sekarang ni kan ? benda yang memang salah kenapa kita ta bersuara ?
oke , mimie cakap ni ta ada tuju dekat sapa2 pun . ini pendapat saja mimie saja :)
lain kali , fikir dulu sebelum buat apa-apa . jangan ikut perasaan . yeahh , i'm know you're K-POP LOVERS but behave yourself okay :)



mimiey

Label:


Why don't I ever get sick of you !
"How can i explain this feeling ?"